Η Εκκλησία των Σκοπίων αγιοποίησε τον Μέγα Αλέξανδρο.


Η μη αναγνωρισμένη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» της ΠΓΔΜ με επικεφαλής τον αυτοαποκαλούμενο Αρχιεπίσκοπο Οχρίδας, Στέφαν, έδωσε την άδεια να γίνει ζωγραφική σε εκκλησία των Σκοπίων ο Μέγας Αλέξανδρος ως "Χριστιανός Άγιος".!!!!
Στο εικόνισμα εμπεριέχεται και το ‘ειδωλολατρικό σύμβολοΆ η ήλιος της Βεργίνας, το οποίο ήταν σύμβολο του βασιλιά Φίλιππου της αρχαίας Μακεδονίας.

Η εκκλησία των Σκοπίων έδωσε την άδεια να γίνει ζωγραφική της εικόνας αυτής στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Στιπ !!!
Η αρχαιοποίηση στα Σκόπια ξεπερνά κάθε ανθρώπινη ανοησία. Απεικονίζουν τον "Άγιο Αλέξανδρο το Μακεδόνα" μεταξύ των αγίων της χριστιανικής θρησκείας.
Πέρα όμως από όλα αυτά, ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στους προ-χριστιανικούς χρόνους και από την άποψη της Ορθοδοξίας αυτό είναι απαράδεκτο σε
ναό του Θεού να απεικονίζονται ειδωλολατρικά σύμβολα, όπως είναι ο ήλιος της Βεργίνας
"Ο Αλέξανδρος ήταν ο Ρα ο μελλούμενος υιός του"Άμμωνα"?
Επιπλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες ‘επιστημονικέςΆ εκδόσεις των Σκοπιανών, ο Αλέξανδρος πήρε το όνομα του γιου του αιγυπτιακού θεού Άμμωνος, Ρα.
Αυτό το "ανακάλυψε" και το έγραψε στο έργο του ο Σκοπιανός Ρίστο Ποπόφσκι που βρήκε λέει αποδεικτικά στοιχεία στο ιερό της Χάτσεπσουτ στο Ελ Μπαχρί Ντάλε της Αιγύπτου.
Στο βιβλίο του ο Ποπόφσκι θα σημειώσει ότι όλοι περιμένανε τη γέννηση του θεού ? βασιλιά:
"Μετά το θάνατο του Ηρακλή οι Μακεδόνες πρόσμεναν επί πολλούς αιώνες τη γέννηση του γιου του ιερού θεού Άμμωνα, τον Ρα, ο οποίος έμελλε να γεννηθεί στην ιερή γη της Μακεδονίας"?
Η Σκοπιανη γελοιότητα και αλλοίωση της ιστοριίας δεν γνωρίζει ορια...

Δημοφιλείς αναρτήσεις